Mini Pavlova
-
90 min -
14 Ingredienser
Dessa sötsaker ger inte bara elegans till alla dessertbord utan erbjuder också en salig upplevelse för dem som söker en förtjusande och visuellt tilltalande söt bakelse.
Ingredienser för mini pavlova - 4 portioner
Instruktioner
Marängbotten
-
äggvitor 3
(rumsvarma)
-
strösocker 3 dl
-
citronsaft 1 tsk
-
maizena 2 tsk
Lime- och passionscurd
Topping
-
laktosfri grädde 3 dl
-
jordgubbar
-
hallon
-
blåbär
Marängbottnar
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
- Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten.
- Grädda och sänk värmen efter 15 min till 100 grader. Grädda ytterligare 30 minuter.
- Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.
Lime- och passionscurd
- Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden.
- Riv zesten från limen och pressa ur saften. Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil genom att skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar.
- Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.
- Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Passera sedan curden genom en sil.
Topping
- Vispa grädden och skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukterna.
Sugen på mer?
Ladda ner vår app och få tillgång till ett brett utbud av aptitretande recept för att passa alla smaklökar.
Prova gratis