Tofubowl med chili
-
60 min -
19 Ingredienser
Njut av en välsmakande tofubowl! Den innehåller vällagad tofu blandad med läckra grönsaker. Oavsett om du är ett fan av tofu eller nyfiken på växtbaserade alternativ, är den här rätten ett enkelt och spännande sätt att få en läcker och mättande måltid.
Ingredienser för 2 portioner
Instruktioner
Tofu
-
misopasta 1 msk
-
risvinäger 1 msk
-
chilisås 1 msk
(utan lök)
-
mirin 1 tsk
(eller sirap)
-
sesamolja 1 tsk
-
naturell tofu 200 g
Ris
-
kokt ris 4 dl
(gärna svart eller rött)
-
matchapulver 1 tsk
-
risvinäger 1 msk
-
ingefära 1 msk
(finriven)
-
rapsolja 1 msk
-
Flingsalt 1 tsk
Topping
-
edamamebönor 250 g
-
gurka 0,5 st
(skivad)
-
rödkål 200 g
-
rädisor 8
-
färsk mynta 0,5 kruka
-
sesamfrön 1-2 tsk
-
lime 1
(klyftad)
- Lägg misopasta, 1 msk risvinäger, chilisås, mirin och sesamolja i en skål. Mosa mison med en gaffel och blanda ordentligt tills marinaden är jämn och krämig.
- Skär tofun i tärningar och lägg i marinaden. Täck med plast och låt stå i kylen mellan 30 till 60 minuter.
- Lägg undertiden alla ingredienser till riset i en skål och blanda väl. Ställ åt sidan.
- Montera dina bowls genom att lägga en skopa ris i fyra djupa tallrikar. Lägg sedan på bönor, gurka, rödkål och rädisor i en liten ring. Toppa med marinerad tofu, myntablad, sesamfrön och en limeklyfta.
Vill du skapa måltider som stöder din tarmhälsa?
Ladda ner Belly Balance-appen för mer magvänliga recept