Teffpannkakor
-
50 min -
6 Ingredienser
Teff är ett glutenfritt sädesslag som bland annat odlas i Etiopien. Det är egentligen en grässort med ett väldigt litet sädeskorn. Växten är rik på protein, kalcium, magnesium, järn och vitamin C och har en mild, nötlik smak.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
teffmjöl 6 dl
-
ägg 3
-
Salt 2 tsk
-
vaniljsocker 2 tsk
-
laktosfri mjölk 4,5 dl
-
smör
- Vispa samman alla ingredienserna och låt stå och svälla ca 30 minuter.
- Smält smör i en stekpanna och häll i lite smet. Grädda på båda sidor.
- Servera med t ex bär och eventuellt laktosfri lättvispad grädde.
Sugen på mer?
Ladda ner vår app för att få tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis