Potatisomelett och lufttorkad skinka
-
40 min -
12 Ingredienser
Unna dina smaklökar en smaskig potatisomelett, en rejäl och lättlagad rätt som är perfekt till frukost eller brunch. Föreställ dig fluffiga ägg som omfamnar mjuka skivor av potatis och skapar en tillfredsställande blandning av texturer.
Ingredienser - Potatisomelett
Instruktioner
-
potatis 200 g
-
purjolök (gröna delen) 1/2
-
smör
-
ägg 6
-
vatten 1/2 dl
-
påse riven ost 0,5
-
oregano 1 tsk
-
salt
-
vitpeppar
-
prosciutto 16 skivor
eller annan lufttorkad skinka
-
laktosfri keso 1
-
körsbärstomater 1 ask
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta, skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Strimla purjolöken fint och stek den i smör tills den är mjuk. Lägg kokt potatis och purjolök i en ugnsfast form.
- Vispa samman ägg, vatten, ost, oregano, salt och peppar och häll blandningen över potatis och purjolök. Laga i ugn ca 15 min.
- Servera med prosciutto, keso och körsbärstomater.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.