Pasta med krämig laxsås
-
30 min -
14 Ingredients
En läcker rätt som kombinerar perfekt tillagad pasta med en rik och sammetslen sås gjord på krispig lax.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
lax 500 g
-
glutenfri pasta 4 portioner
-
röd paprika 1
-
purjolök (gröna delen) 1/2
-
curry 1 tsk
-
cayennepeppar 1 krm
-
smör
-
vitt matlagningsvin 2 dl
-
fiskfond (bong) 2 msk
-
tomatpuré 1.5 msk
-
dragon 1 tsk
-
körvel 1 tsk
-
laktosfri matlagningsgrädde 1,5 dl
-
laktosfri crème fraiche 2 dl
- Skär laxen i tärningar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna paprikan och strimla purjolöken. Fräs curry och cayennepeppar i smör i en gryta. Lägg ner paprika och purjolök, fräs på svag värme i några minuter.
- Häll på vin och fiskfond, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Slå sist i grädde och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
- Rör ner crème fraiche och lägg i laxen, låt sjuda i ca 10 minuter.
- Servera med pastan och en god sallad.
Vill du skapa måltider som stöder din tarmhälsa?
Ladda ner Belly Balance-appen för mer magvänliga recept