Laxpudding
-
35 min -
12 Ingredienser
Upplev den unika njutningen av laxpudding, en smakrik rätt som blandar laxens rikedom med en tröstande och smakfull pudding.
Ingredienser för 4 portioner - Laxpudding
Instruktioner
-
Gravad eller rimmad laxfilé. 400 g
-
Flingsalt. 10 bitar
(för dekoration)
-
Salladslök. 2st
(Den gröna delen)
-
Smör
(För formen)
-
Finhackad Dill 1 g
-
Salt och vitpeppar
-
Ägg 4st
-
Laktosfri mjölk 300 ml
-
Laktosfri grädde 100 g
-
Glutenfritt ströbröd. 1 Matsked
(Valfritt)
För portioner
-
Smält smör 100 g
-
Frysta, gröna ärtor 200 g
- Värm upp ugnen till 225°C. Skär laxen i strimlor. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax, salladslök och dill i formen. Krydda med salt och peppar mellan lagren.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Häll blandningen över potatisen i formen. Strö över ströbröd om så önskas. Grädda laxpuddingen i ugnen i cirka 25 minuter.
- Smält smöret och spara den klara vätskan som bildas på toppen. Koka ärtorna i lättsaltat vatten i några minuter. Servera laxpuddingen med skirat smör och ärtor.