Kycklinglasagne
-
60 min -
15 Ingredienser
Oavsett om du är en lasagneentusiast eller vill prova en ny variant, ger kycklinglasagne en välsmakande upplevelse.
Ingredienser för 4 port
Instruktioner
Lasagne
-
kycklingbröstfilé 500 g
-
salladslökar 3
(gröna delen)
-
olivolja
-
vitlöksolja
-
krossade tomater 400 g
-
gröna oliver 2 dl
(hackade)
-
salt och peppar
-
glutenfria lasagneplattor
-
halloumi 250 g
(där innehållet av laktos är max 1g/100g)
Bechamelsås
-
smör 20 g
-
glutenfri mjölmix 2 msk
-
laktosfri mjölk 7 dl
-
salt 1 tsk
-
svartpeppar 1/2 tsk
-
riven muskotnöt 1/2 tsk
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla kycklingen och finhacka salladslöken. Bryn kyckling och salldslök i olivolja och vitlöksolja, ca 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta, peppra och låt koka ca 10 minuter.
- Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet, häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Riv halloumin grovt på ett rivjärn.
- Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 cm. Spara ca 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi.
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Servera med t ex rivna morötter.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis