Italiensk kycklingpasta
-
30 min -
8 Ingredienser
En riktigt smarrig pastarätt. Soltorkade tomater i olja kan innehålla vitlök. Därför använder vi naturella torkade tomater som inte ligger i olja. Dessa är ganska salta så smaka av vartefter.
Ingredienser till 4 portioner
Instruktioner
-
glutenfri pasta 400 g
(t ex spaghetti)
-
kycklingfilé 400 g
-
vitlöksolja 2 msk
-
färsk bladspenat 70 g
-
soltorkade tomater 50 g
-
salt och svartpeppar
-
laktosfri matlagningsgrädde 2,5 dl
-
kalamataoliver 1 dl
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Skär kycklingfiléerna i små bitar och bryn dem i 1 msk vitlöksolja, ta upp och lägg på en tallrik.
- Skölj spenaten och strimla de torkade tomaterna. Stek spenat och torkade tomater i 1 msk vitlöksolja. Lägg i kycklingbitarna och tillsätt grädden,låt koka ihop några minuter.Smaka av med salt och peppar.
- Servera såsen till den nykokta pastan och toppa med oliver.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis