Crème brûlée med lakrits och hallon
-
120 min -
7 Ingredienser
Här får du äntligen användning för salamandern, eller gasolbrännaren. För att få smak av saltlakrits på din crème brûlée, tillsätt saltet i smeten innan den ställs in i ugnen.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
vaniljstång 1
-
lakritspulver 2-3 tsk
-
laktosfri vispgrädde 3 dl
-
laktosfri mjölk 1 dl
-
strösocker 1 dl
-
äggulor 6
-
eventuellt en nypa flingsalt
- Sätt ugnen på 150°
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna. Lägg vaniljfrön, vaniljstång och lakritspulver i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt dra ca 1 timme, eller tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången. Sila vätskan genom en finmaskig sil och fördela i 4 ugnssäkra portions -formar. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnssäker form. Grädda ca 60 minuter, eller tills de precis stannat. Låt svalna.
- Gratinering: Sätt ugnen på 250° och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och gratinera högt upp i ugnen, eller använd en gasolbrännare tills sockret har smält och fått fin färg
Ta kontroll över din IBS idag!
Är du redo att återta ditt liv från IBS? Vår app ger de verktyg och vägledning du behöver för att hantera IBS effektivt.