Vegobowl
-
40 min -
20 Ingredienser
En snabb vardagsrätt där du kan använda de grönsaker du har hemma. Vegan? Hoppa över ägget och lägg eventuellt till lite tofu istället.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
vitlöksklyftor 2
-
salladslökar 2
(gröna delen)
-
röd chilifrukt 1
-
färsk ingefära 4 cm
-
liter vatten 1,2 l
-
grönsaksfond 2.5 msk
(lökfri)
-
japansk soja 2 msk
-
sirap 1 msk
-
vitvinsvinäger 1.5 msk
-
morötter 2
-
pak choi 250 g
-
rädisor 12
-
sesamolja 1.5 msk
-
risnudlar 200 g
-
ägg 4
-
edamamebönor 1 dl
-
böngroddar 1 ask
-
lime 1
-
chiliflakes
-
olivolja
Receptanteckningar
Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”
Fotograf: Ulrika Pousette.
- Skala och dela vitlöken i bitar. Finhacka salladslök och chili. Skala och riv ingefäran. Stek vitlöken i olja tills den får färg. Plocka upp vitlöksbitarna (se till att få med alla) och släng dem. Lägg ner salladslök, chili och ingefära och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten, grönsaksfond, soja, sirap och vitvinsvinäger och sjud i 20 minuter.
- Skala och skär moroten i små stavar eller hyvla med en potatisskalare. Grovhacka pak choi och skiva rädisorna tunt. Ställ rädisorna åt sidan så länge. Tillsätt morot, pak choi och sesamolja och sjud ytterligare 5 minuter. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet och spola dem kalla. Stek äggen på ena sidan.
- Fördela nudlarna i skålar. Lägg på böngroddar, edamamebönor och rädisor. Häll över den varma buljongen med morot och pak choi. Toppa med ägg, en limeklyfta och chiliflakes
Vill du skapa måltider som stöder din tarmhälsa?
Ladda ner Belly Balance-appen för mer magvänliga recept