Scones
-
25 min -
5 Ingredienser
Härlig helgfrukost med nybakade, glutenfria scones, servera gärna med en lagrad ost, lemoncurd eller marmelad (gjord på tillåten frukt), gurka och lite röd paprika. En liten kopp kaffe eller the. Passionsfrukt och nätmelon.
Ingredienser för 2 st
Instruktioner
-
mjöl (glutenfritt) 4 dl
-
bakpulver 2 tsk
-
Salt 2 krm
-
smör 50 g
-
mjölk (laktosfri) 2 dl
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör ihop till en kladdig deg, kan ta någon minut tills degen tjocknar.
- Klicka ut 2 bröd el 4 mindre på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Vill du skapa måltider som stöder din tarmhälsa?
Ladda ner Belly Balance-appen för mer magvänliga recept