Salade Nicoise
-
50 min -
9 Ingredients
Perfekt lunchmat året runt. Använd färsk tonfisk eller konserverad beroende på smak och tillgång. Servera med ett gott bröd, till exempel dinkelsurdegsbröd.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
potatis 8
-
ägg 4
-
romansallad 1 kruka
-
cocktail tomater á 250 g
-
gurka 1 liten
-
röd paprika 1
-
frysta eller färska haricots verts 200 g
-
tonfisk i vatten 2 burkar á 200 g
-
kalamataoliver 20
Dressing
-
olivolja 1 dl
-
vitvinsvinäger 0,5 dl
-
dijonsenap 2 tsk
-
vatten 2 msk
-
salt och svartpeppar
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka äggen, skala dem och skär i klyftor.
- Skär romansallad, tomater, gurka och paprika i mindre bitar. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.
- Lägg upp sallad och grönsaker på ett stort fat. Toppa med haricots verts, tonfisk, oliver, ägg och skivad kokt potatis.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt och peppar.
Vill du skapa måltider som stöder din tarmhälsa?
Ladda ner Belly Balance-appen för mer magvänliga recept