Färsbiffar med citron, timjan och fetaost
-
40 min -
12 Ingredienser
Nötfärsbiffar infunderade med zestig citron, aromatisk timjan och fetaostens rika krämighet. Dessa smakrika biffar är en aptitretande blandning av saftigt nötkött, ljusa citrustoner och subtil jordnära timjan.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
Färsbiffar
-
nötfärs, kycklingfärs eller quornfärs 600 g
-
citronskal (rivet) 1 msk
-
fetaost (där innehåll av laktos är max 1g/100g) 75 g
-
timjan (färsk, finhackad) 2 msk
-
salt och peppar
Broccoli
-
broccoli (endast buketterna) 400 g
-
rapsolja
Yoghurtsås
- Blanda färsen med citronskal, smulad fetaost och timjan. Forma till biffar, salta och peppra.
- Skär broccolin i mindre buketter. Värm en panna med rapsolja och stek broccolin på medelvärme tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Ta upp och håll varmt.
- Häll på lite mer rapsolja i pannan och stek biffarna på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida.
- Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen.
- Servera biffarna med yoghurtsås och gärna ugnsbakade potatisklyftor.
Ta kontroll över din IBS idag!
Är du redo att återta ditt liv från IBS? Vår app ger de verktyg och vägledning du behöver för att hantera IBS effektivt.
Prova gratis