Morotskaka
-
90 min -
18 Ingredienser
En lite nyttigare kaka med morot och olja. Dessutom ett bra alternativ på födelsedagskalaset för barn som inte gillar tårta. Philadelphiaost innehåller små mängder laktos och finns även att köpa helt laktosfri.
Ingredienser för 1 kaka
Instruktioner
-
ägg 3
-
strösocker 2 dl
-
glutenfri mjölmix 3 dl
(fin)
-
vaniljsocker 1 tsk
-
bakpulver 3 tsk
-
malen kanel 1.5 tsk
-
malen kardemumma 1 tsk
-
malen ingefära 1/2 tsk
-
salt 1 nypa
-
rapsolja 1,5 dl
-
fint rivna morötter 4,5 dl
Till formen
-
smör
-
Glutenfritt ströbröd
Cream Cheese Frosting
-
smör 75 g
rumstempererat
-
florsocker 3,5 dl
-
vaniljsocker 1 tsk
-
lime 1
(rivet skal)
-
philadelphiaost 200 g
(ev laktosfri)
- Sätt ugnen på 175˚. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsolja och rivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 45- 60 minuter. Prova med en sticka, den är torr när kakan är klar. Låt kakan svalna.
- Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa tills den blir krämig. Bred frostingen över morotskakan.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis