Carbonara
-
30 min -
6 Ingredienser
Klassisk pastarätt som går att göra lite som man vill. Knaperstek gärna baconet så ger det ordentligt med smak. Blanda ner äggulorna i såsen eller servera dem råa till.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
glutenfri pasta (t ex tagliatelle) 400 g
-
bacon 140 g
-
parmesanost 100 g
-
äggulor 4
-
laktosfri matlagningsgrädde 1 dl
-
salt och svartpeppar
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Tärna baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Riv osten. Blanda äggulor, grädde, bacon, ost och salt i en bunke. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll krämen över pastan och rör om. Mal över rikligt med svartpeppar.
Vill du laga mat med smaker som stödjer din tarmhälsa?
Prova vår vitlöksolja, speciellt designad för dem som hanterar IBS. Laga mat med självförtroende!