Cheesecake med lingon och kardemumma
-
70 min -
12 Ingredienser
God bjudkaka som får smak och doft av jul med kardemumma och pepparkakor. För mindre julig touch kan du använda glutenfria digestivekex i stället
Ingredienser för 1 cheesecake
Instruktioner
-
smör 150 g
-
glutenfria pepparkakor eller digestivekex 300 g
-
vaniljsocker 1 tsk
-
laktosfri philadelphiaost 400 g
-
laktosfri turkisk yoghurt 2 dl
-
ägg 2
-
malen kardemumma 1 tsk
-
Maizena majsstärkelse 2 msk
-
strösocker 1 dl
-
rårörda lingon 1 1/2 dl
-
Garnering
-
lingon
(färska eller frysta)
- Botten: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem till ett nt smul, eller mixa dem i en matberedare. Blanda krosset med det smälta smöret. Tryck ut bland- ningen i botten och en bit upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser, utom lingonen, till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och droppa sedan ner lingonen.
- Rör runt med skaftet på en sked så att lingonen bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen 50–60 minuter, tills kakan precis stelnat. Låt svalna och garnera kakan med lingon.
Vill du laga mat med smaker som stödjer din tarmhälsa?
Prova vår vitlöksolja, speciellt designad för dem som hanterar IBS. Laga mat med självförtroende!