Mustig Bolognese
-
60 min -
21 Ingredienser
Spagetti bolognese är en riktig klassiker! Har du har tid, koka köttfärssåsen länge så kommer alla goda smaker till sin rätt.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
rotselleri 1/4
-
morot 1
-
salladslökar (gröna delen) 2
-
röd paprika 1/2
-
röd chili 1
-
olivolja
-
vitlöksolja
-
högrevsfärs eller nötfärs 500 g
-
tomatpuré 3 msk
-
oxfond (bong) 3 msk
-
krossade tomater 1 burk
-
rödvin (kan bytas ut mot vatten) 1 dl
-
lagerblad 3
-
timjan (torkad) 1 tsk
-
oregano (torkad) 1 tsk
-
balsamvinäger 2 msk
-
salt och svartpeppar
-
glutenfri tagliatelle 4 port
-
laktosfri grädde 2 dl
-
basilika (färsk)
-
parmesan
- Skala rotselleri och morot, finhacka eller riv dem grovt. Hacka salladslöken och paprikan grovt. Finhacka chili.
- Fräs rotselleri, morot och chili i olivolja och vitlöksolja i ca 3 minuter. Tillsätt färs, stek under omrörning tills färsen är jämt grynig. Lägg i salladslök, tomatpuré och fond, fräs ca 1 minut. Blanda i krossade tomater, paprika, vin, lagerblad, timjan, oregano, balsamvinäger, salta och peppra. Låt sjuda ca 20 minuter.
- Koka tagliatelle enligt anvisning. Häll av vattnet och tillsätt lite olivolja, rör om.
- Häll i grädde och eventuellt finhackad färsk basilika i bolognesen. Sjud i ytterligare ca 10 minuter.
- Servera med riven parmesan på toppen.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis