Enzymer

Elexir Mjölksyra­bakterier + Enzymer

Good Gut Feeling Mjölksyrabakterier + Enzymer från Elexir Pharma är en unik kombinationsprodukt för magen med hela 25 miljarder levande mjölksyrabakterier (per 2 kapslar) från 4 olika stammar tillsammans med matsmältningsenzymer och kalcium. Kalcium är tillsatt då det bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.

OBS! PRODUKTEN SÄLJS ENDAST INOM SVERIGE!

279,00 kr

Out of stock

Description

  • Innehåller hela 25 miljarder mjölksyrabakterier från 4 stammar (per dagsdos)
  • Matsmältningsenzymer för nedbrytning av kolhydrater, protein och fett
  • Kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion
  • För matsmältningen

Good Gut Feeling Mjölksyrabakterier + Enzymer är en unik kombinationsprodukt för magen med hela 25 miljarder levande mjölksyrabakterier (per 2 kapslar) från 4 olika stammar tillsammans med matsmältningsenzymer och kalcium. Kalcium är tillsatt då det bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.

 

INGREDIENSER

Deklaration per dagsdos: 1 kapsel DRI* 2 kapslar DRI*
Levande mjölksyrabakterier 12,5 miljarder ** 25 miljarder **
Lactobacillus acidophilus (CUL60) ** ** ** **
Lactobacillus acidophilus (CUL21) ** ** ** **
Bifidobacterium bifidum (CUL20) ** ** ** **
Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34) ** ** ** **
Kalcium 60 mg 7,5% 120 mg 15%
Lipas 15 mg ** 30 mg **
Proteas 150 mg ** 300 mg **
Amylas 300 mg ** 600 mg **
*% av dagligt referensintag **DRI ej fastställt

 

Ingredienser: Maltodextrin (potatis), kalcium (kalciumkarbonat), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), mjölksyrabakterier, amylas, fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), lipas, proteas, majsstärkelse, klumpförebyggand medel (kiseldioxid, magnesiumsalter av fettsyror).

ANVÄNDNING

Rekommenderat dagligt intag: 1–2 kapslar i samband med måltid. Vid intag av 2 kapslar fördela intaget under dagen.

Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur och skyddat mot solljus samt oåtkomligt för barn.

 

PRODUKTTYP Kosttillskott
HÅLLBARHET OCH FÖRVARING 18 månader från tillverkningsdatum
BATCHMÄRKNING JA
GLUTEN NEJ
LAKTOS NEJ
MJÖLKPROTEIN NEJ
ANIMALISKT URSPRUNG NEJ
VEGANSK JA
OK FÖR GRAVIDA & AMMANDE JA
EKOLOGISK NEJ
CERTIFIERINGAR NEJ
PLAST/PLASTER (AVSEENDE FÖRPACKNING) PVC/PVDC i blisterfolie

Den goda miljön i tarmen

Tarmfloran, dvs bakterierna i tjocktarmen, kan man kalla kroppens största organ. Tjocktarmen innehåller ca hundratusen miljarder bakterier vilket är fler än antal celler i kroppen och det motsvarar mer än kilo bakterier. Bakterierna i tjocktarmen hjälper till att bryta ner osmält mat men har också en rad andra viktiga funktioner i kroppen. Tarmbakterierna tillverkar vitaminer, processar gallsyror och bryter ner giftiga ämnen.

Tarmfloran skyddar också mot tillväxt av sjukdomsframkallande bakterier (patogener) som annars kan orsaka en infektion. Den naturliga tarmfloran är viktig för immuncellernas mognad, inte bara i tarmen utan även i andra delar av kroppen. Tarmfloran består av både nyttiga och sjukdomsframkallande bakterier som lever i symbios. När balansen mellan dessa störs är tarmen i dysbios och det är då man kan få magproblem.

Tarmfloran kan normaliseras genom att tillföra levande nyttiga bakterier som återuppbygger balansen i tarmen.  Dessa nyttiga bakterier tillhör ofta släktena Lactobacillus eller Bifidobacterium. Dessa kallas också mjölksyrabakterier eftersom de har förmåga att producera mjölksyra.  De är ofarliga och finns naturligt i tarmen hos människor och djur.

Mjölksyrabakterier – Vad är det?

Mjölksyrabakterier är som det låter; ett samlingsnamn för bakterier som kan producera mjölksyra genom nedbrytning av sockerarter. Mjölksyran som bildas sänker pH-värdet i tjocktarmen vilket gör att skadliga patogener inte trivs och på så sätt har den en positiv inverkan på vår tarmflora. De goda tarmbakterierna trivs som tur är bra i surt pH. De största släktena av mjölksyrabakterier kallas Lactobacillus och Bifidobacterium.

Lactobacillus och Bifidobacterium

Det finns många olika släkten och stammar av goda tarmbakterier varav Lactobacillus och Bifidobacterium är två kända släkten. Lactobacillus och Bifidobacterium är de mest studerade släktena med avseende på hälsofrämjande egenskaper. Mjölksyrabakterierna i Good Gut Feeling kommer från 4 stammar; Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium animalis subsp. lactis.

Enzymer – Matsmältningens hjältar

Allt vi äter måste brytas ner i mindre beståndsdelar för att vi ska kunna ta upp näring från maten. Nedbrytningen görs till stor del med hjälp av en rad olika matsmältningsenzymer som redan finns i munhålan – men framför allt i magsäcken. Olika enzymer har olika uppgifter, där exempelvis proteas har som uppgift att bryta ner proteiner, lipas bryter ner fetter och amylas bryter ner kolhydrater.

Många av oss upplever regelbundet eller sporadiskt att matsmältningen inte fungerar optimalt. Det kan handla om en känsla av att vara uppblåst, gasig eller magont efter maten. Orsakerna till detta kan vara många, men ofta underlättar det att tillföra kroppen enzymer som kan stötta matsmältningsprocessen, särskilt vid större måltider. Good Gut Feeling innehåller alla dessa tre enzymer: proteas, lipas och amylas. Dessutom är kalcium tillsatt då det bidrar till att kroppens matsmältningsenzymer fungerar normalt.

Perfekt kombination för magen

Mag- och tarmsystemet är ett mycket komplext system och med vår stressiga livsstil och inte alltid så sunda kosthållning är det inte konstigt om systemet kärvar då och då. Kombinationen av goda tarmbakterier, matsmältningsenzymer och kalcium som stödjer matsmältningsenzymernas funktion får du en mycket genomtänkt produkt med många fördelar för din mage.

OBS! PRODUKTEN SÄLJS ENDAST INOM SVERIGE!